Jeugdzorg. Wat bedoel je? – Een tweewekelijkse podcast

Samen met Adri van Montfoort en René Peters maak ik met veel plezier deze tweewekelijkse podcast, met ondersteuning van Emke Luking-Geurtsen. De titel is gekozen, omdat ‘Wat bedoel je?’ gelezen kan worden als de vraag wat de bedoeling is van de jeugdzorg of van een beleidsmaatregel. En het kan een vraag zijn aan onszelf en aan sprekers die grote en abstracte woorden gebruiken. We maken een podcast waarin op een onderzoekende manier wordt ingegaan op vraagstukken in de jeugdzorg. De podcast biedt een aanvulling op de berichtgeving in de media en op de discussies in de politiek. Wanneer de media en de politiek in een actueel onderwerp één kant van de medaille belichten, gaan wij op zoek naar de andere kant. Als er wordt aangedrongen op een snelle oplossing, onderzoeken wij hoe het komt dat bepaalde problemen al tientallen jaren met golfbewegingen op de publieke agenda komen. Waar discussie gevoerd worden met grote woorden, hoge idealen en abstracte begrippen, willen wij weten waar het precies over gaat. We willen dichter bij de uitvoering blijven en terugpraten naar de beleidsmakers. René Peters is de gespreksleider, Adri en ik gaan in op het thema al dan niet samen met een gast.

De eerste aflevering met de titel Kapot bezuinigd? Wat bedoel je? ging 31 maart online. De podcast is hier te vinden via Spotify: https://open.spotify.com/show/1QN5aEjjJIuep0dxkeAYG.